Premium

Circuit sluit winter af

Circuit sluit winter af
Melvin de Groot (links) en Sebastiaan Bleekemolen bejubelen hun winst in divisie 3.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Zandvoort

Op het circuit van Zandvoort werd zaterdag de winter uitgeluid. Met de Final Four kwam een einde aan het drie races tellende winterkampioenschap.

De vier uur en één ronde durende krachtmeting in vier verschillende klassen werd een prooi voor Cor Euser en Henk Thuis in de indrukwekkend ogende en fantastisch presterende Pumaxs RT.

De titel ’winterkoning’ ging naar de crew van de Seat Leon TCR van Febo Racingteam. Dennis de Borst (algemeen directeur van de snackbarketen) en Pim van Riet wonnen in Divisie 2 zowel de Zandvoort 500 (november 2016) als de Nieuwjaarsrace op 7 januari als de afsluitende Final Four.

Hoewel titelverdedigers Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot in divisie 3 (Renault Clio) en Bart en Robert Westerman (BMW E30) in divisie 4 hetzelfde deden, scoorde het duo De Borst-Van Riet meer punten doordat het deelnemersveld in hun divisie tijdens de Nieuwjaarsrace één auto meer telde.

Dat de bloedsnelle Pumaxs naast de totaalwinst greep, was het gevolg van het besluit van Henk Thuis en Cor Euser om de Nieuwjaarsrace aan zich voorbij te laten gaan.

De gestrooide pekel waarmee de aangevroren baan begin januari te lijf werd gegaan, zou een te grote aanslag hebben opgeleverd op de vele onbeschermde metalen onderdelen van het grijze monster. Aangezien de Pumaxs komend seizoen nog frequent in stelling wordt gebracht, bedankten de twee voor de eer.

In de pitstraat vond zaterdag net als vorig jaar een opmerkelijke reünie plaats. De gehele mannelijke tak van de familie Bleekemolen kwam in actie.

Een niet alledaags verschijnsel aangezien Jeroen voor het overgrote deel van het jaar voor de racerij in de Verenigde Staten vertoeft. Eventjes vrijaf wilde hij best een uurtje sturen in de Porsche 996 van raceveteraan Dirk Schultz.

Het team bestond uit tweemaal vader en zoon. Jan Marc Schultz (zoon van) en Michael Bleekemolen (vader van) completeerden het kwartet. De Bleekemolens waren snel; de Schultzen niet. Daardoor eindigde de Porsche op de vijfde plaats in de snelste klasse.

In het komende raceseizoen is Jeroen Bleekemolen - inmiddels 35 jaar oud - opnieuw nadrukkelijk actief in Amerika. Vandaar dat hij overweegt om er met zijn gezin te gaan wonen.

„Maar ik twijfel. Het is een heel grote stap. Ik reis al acht jaar op en neer en ik ga dat in 2017 hoogstwaarschijnlijk weer doen. Dat betekent heel veel weken in mijn eentje. Uitstekend voor mij als sportman. Omdat ik mij solo goed kan voorbereiden op mijn races. Dat is belangrijk, omdat ik ook in mijn twintigste jaar als professioneel coureur goede resultaten moet boeken.’’

Maar Bleekemolen weigert zijn ogen te sluiten voor de keerzijde van de medaille. ,,Als familieman is het lastig om telkens zo lang van huis te zijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen