Spelletjes voor Apple Watch goed te spelen

Peter Lodewijks

Aangezien de Apple Watch inmiddels in Nederland beschikbaar is, is het misschien aardig om wat spelletjes voor dit nieuwe platform onder de loep te nemen.

Runeblade

In het rollenspel ’Runeblade’ help je monster na monster onder de groene zoden, waardoor je sterker wordt en constant nieuwe krachten ontwikkelt. Grafisch simpel aangekleed met vrij statische spelschermen, maar het speelt simpel genoeg om ook op het klein Watch-schermpje enige lol te geven. Verwacht er geen uren aan te besteden. Gratis te downloaden.

Lifeline

Een astronaut maakt in ’Lifeline’ een noodlanding op een verre maan en zoekt hulp om te overleven. Zie ook de rubriek ’App van de Week’. Dit spelletje speelt prima weg op de Apple Watch, omdat je af en toe alleen maar keuzes hoeft te maken. Goed verhaal ook!

Letterpad

Liefhebbers van woordspelletjes als ’Boggle’ kunnen hun lol op met ’Letterpad’. Je mag alleen woorden maken die te maken hebben met het thema van de puzzel. Is het thema ’pannenkoeken’, dan is het bijvoorbeeld zaak om met woorden als ’stroop’ en ’stapel’ op de proppen te komen.

Het spel reageert een beetje traag op de Apple Watch, maar is wel goed te spelen. Het is zeker een aardig tijdverdrijf.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.