’In mijn hart ben ik een sprookjesprinses’

Hanneke van den Berg

In Frankrijk is geen blad te vinden zonder ’La Vie d’Adèle’-actrice Léa Seydoux. Gaat het niet over werk dat de 28-jarige wegkaapt voor de neus van actrice Marion Clotillard of topmodel Kate Moss, dan wel over haar zorgvuldig afgeschermde liefdesleven.

Zo zou ze afgelopen weekend met haar mysterieuze beau zijn gespot in een Parijse juwelierszaak waar ze dure ringen bekeek. Een glas water tijdens het diner zou betekenen dat ze zwanger was. Een solitair ommetje in een slobbertrui was juist weer bewijs van een break-up. Hmm, werkte ze niet net aan een film met verleider Colin Farrell? Zelf liet de sexy Française, die geen moeite heeft met topless shoots, Twitter zowat ontploffen door te melden dat haar labrador werd geopereerd.

Het maakt kortom niet uit wat ze doet, Léa Seydoux is Hot met hoofdletter H.

Het korte blauwe Adèle-haar is inmiddels halflang en roodblond. In een Berlijns hotel slaat ze elegant haar benen over elkaar. Onder het korte spijkerrokje zijn die bloot, ook al is het koud buiten. Ze draagt een roze mouwloos blousje met muzieknoten en bijpassende peeptoepumps. Alles van Miu Miu, de jongere lijn van Miuccia Prada waarvoor ze samen met ’La Vie’-tegenspeelster Adèle Exarchopoulos net een campagne afrondde. Ze was op het filmfestival van Berlijn voor de première van maar liefst twee films: Wes Anderson’s ’The Grand Budapest Hotel’ en een nieuwe bewerking van ’Belle en het beest’. Deze draait vanaf 17 april in de Nederlandse bioscopen.

Verslavend

„Ik was als kind gek op sprookjes”, vertelt ze in zacht Engels met Frans accent. „Ook al had ik geen boze stiefmoeder, net als veel prinsessen voelde ik me anders en alleen. Acteren biedt me de mogelijkheid steeds iemand anders te zijn. Het is verslavend, als adrenaline.”

In het door Christophe Gans geregisseerde sprookje vol special effects zwiert ze rond in de prachtigste jurken. Tegenspeler Vincent Cassell zat verstopt in een harig beestenpak. „Hij zweette zich rot”, herinnert Seydoux zich. „Ik moest bang voor hem zijn maar dat was moeilijk. Hij leek net een grote beer en op zijn gezicht stonden allemaal groene kruisjes in verband met de latere computerbewerking van zijn masker. Het was vooral grappig.”

De actrice blies regisseur en medespelers omver met haar inlevingsvermogen. „Het technische acteren voor zo’n groen scherm was nieuw voor me en ik vond het geweldig.Welk meisje wil niet in baljurk door een magisch kasteel dwalen?”

Ze ziet zichzelf als een tegenstrijdig persoon, zegt ze. „In ’La Vie’ kreeg mijn masculiene kant alle ruimte, nu is dat mijn ultra-vrouwelijke kant. Die bezit ik absoluut. In mijn hart ben ik een sprookjesprinses.”

Amerikaanse films lonken voor de jonge actrice. „Ik houd van Amerikaans vermaak. Het Franse cynisme ben ik soms behoorlijk zat. Dus ja ik zou wel willen. Als ze me willen hebben...” Nou madame, dat is een kwestie van aftellen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.