App v/d Week: Wayward Souls

1 / 2
Peter Lodewijks

Je wordt wakker in een kerker en moet een weg naar buiten zoeken. Maar dat is niet gemakkelijk! Je begint altijd in de cel met de slechtste uitrusting. Je weet nooit de weg in de kerker omdat die altijd anders is.

De kerker zit daarbij vol met monsters, beesten en vijanden die regelmatig vallen voor je opzetten en het liefst in groepjes aanvallen. Op je weg vind je echter wel geld en drankjes en je kunt nieuwe uitrusting bouwen in een smederij. En zo dool je door donkere gangetjes totdat je je onvermijdelijke dood tegenkomt. Want dood ga je. Vaak!

Doodgaan is een belangrijk moment in ’Wayward Souls’. Dat is namelijk het punt waarop je van karakter kunt wisselen en je verzamelde goud kunt besteden aan het ontwikkelen van je karakter. ’Wayward Souls’ is een game die zich het beste laat omschrijven als een kruising tussen ’Dark Souls’ en ’Diablo’. Net als in ’Diablo’ ben je bezig met vijanden weghakken met je wapens en ben je blij met iedere nieuwe upgrade die je krijgt. Maar net als in ’Dark Souls’ raak je alles kwijt zodra je het loodje legt. Het aardige is dat je met verschillende karakters kunt spelen die allemaal compleet anders aanvoelen. Bovendien ontdek je het verhaal tijdens het spelen, waardoor je altijd nieuwsgierig bent naar wat je nu weer allemaal op je pad gaat tegenkomen. Uitstekende game voor je iPhone of iPad!

De app v/d week komt tot stand in samenwerking met icreatemagazine.nl en android-magazine.nl

App v/d Week

Wayward Souls, iPhone en iPad, 5,49 euro, 5 sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.