Drie minderjarigen met alcohol naar ziekenhuis Hoofddorp

Hoofddorp

Van de vijf ’alcoholgerelateerde’ opnames in het ziekenhuis rond oudejaarsnacht, waren drie personen jonger dan 18 jaar.

Twee van die drie minderjarigen vallen zelfs in de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar. Dat blijkt uit cijfers die burgemeester Theo Weterings heeft verstrekt in antwoord op vragen van Forza.

Van de vijf alcoholgevallen werden er drie met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en kwamen er twee op eigen gelegenheid.

Niet vermeld is hoe de minderjarigen in het ziekenhuis terecht zijn gekomen. Een ’alcoholgerelateerde’ opname duidt meestal op dronkenschap.

Vuurwerk

Kwamen er vijf drankgevallen binnen oudejaarsnacht, ook kwamen er bij het Spaarne Gasthuis zes vuurwerkgevallen op de spoedeisende hulp. Daaronder drie minderjarigen, waarvan een meisje jonger dan 12 jaar.

Afgezien van het steekincident in Nieuw-Vennep, dat drie gewonden opleverde, is er volgens de burgemeester sprake van een redelijk rustig verlopen jaarwisseling. De brandweer is dertig procent minder ingezet dan vorig jaar.

Wel zijn er veel meer aanhoudingen verricht, elf tegen vorig jaar twee. Vier vanwege verstoring openbare orde, drie voor vernieling, drie voor mishandeling en eentje in de categorie ’brand/ontploffing’.

Er zijn volgens de burgemeester geen meldingen binnengekomen over agressie richting ambulancepersoneel.

Meer nieuws uit Haarlemmermeer

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.