Kermis op Grote Markt dit jaar anders met grootste reuzenrad ooit

De opbouw van de kermis. Foto united photos

Nina van Oostrum
Haarlem

Nog nooit was er zo’n groot reuzenrad te zien op de Grote Markt in Haarlem als op de kermis dit jaar. Zware stalen hekwerken worden op dinsdagmiddag in de hoogte getild. Nieuwsgierig kijken mensen toe hoe de reuzenattractie in elkaar wordt gezet

Maandagavond om zeven uur begonnen de kermisexploitanten met het opbouwen en vanochtend om negen uur is de kermis al open, als eerste alleen voor gehandicapten. Zij bijten het spits af en de kermis is voor hen deze ochtend gratis.

Een dag later kan het kermisfeest voor iedereen beginnen. De kermis in het centrum van Haarlem is populair. In de avond zijn er vooral jongeren te vinden, maar het is voor het hele gezin toegankelijk. Dit jaar zijn er wisselingen in de attracties. Naast de komst van het reuzenrad is er geen Booster meer te vinden. Die verhuist naar de Zaanenlaan, waar de kermis volgende week begint.

,,Ik ga vaak met mijn vrienden naar de kermis’’, zegt Bart Putzes. De scholier loopt alvast een rondje over de Grote Markt. ,,Ik vind de Booster altijd heel leuk. Het reuzenrad ook wel, maar die vind ik minder spannend. Ik wil in zoveel mogelijk attracties, tot mijn geld op is.’’ De kermis op de Grote Markt is er ook in de meivakantie.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.