Wat bezielt ze toch?

Paul van der Kooij

Het is zo’n avond vol tevredenheid. Vol mensen die blij zijn met hun nieuwe huis of appartement in Tudorpark, het al direct klassieke stukje Hoofddorp-zuid.

Boven bier en barbecue klinken dingen als: ,,Ik wil hier nooit meer weg. Alleen al dat uitzicht over de Toolenburgerplas. Alsof je op vakantie bent bij het Gardameer.’’

Zelfs de man die als eerste klaar was met klussen en toen opnieuw aan de slag moest met de slaapkamer om vrouwlief te plezieren, wil daar niet te lang bij stilstaan boven de gratis vrijdagavondbarbecue.

Wat valt er ook te wensen in het paradijs? Misschien nog een extra strandje aan deze kant van de Toolenburgerplas?

Dan neemt wethouder Tom Horn het woord. Met een groots gebaar wijst hij in zuidelijke richting. Vóór Nieuw-Vennep ligt daar nog wat akkerland. En hij laat weten daar iets heel bijzonders gaat komen. Een park dat maar liefst duizend hectare groot wordt. ,,En dat maakt Park 21 dus drie keer zo groot als Central Park’’, meldt hij veelbetekenend.

Haarlemmermeer mag dan nog geen twee procent van het aantal inwoners van supermetropool van New York tellen en zijn bewoners mogen nog zo blij met de parken van nu, Park 21 moet ook vanavond weer op de agenda. En ik denk: ,,Wat bezielt sommige politici toch?’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.