Revue

Hans Visser

Mijn schoonzoon is hooggeleerd. Hij kan bijvoorbeeld de ziel doorgronden van een computer en dan zo'n kil apparaat dingen laten doen die ik persoonlijk niet graag uit handen zou geven. Handig dus, zo'n schoonzoon.

Samen bezochten wij de musical 'Moeder, ik wil bij de revue'. Het verhaal wordt verteld met behulp van veel hightech, maar speelt zich niettemin af in de bloei van de jaren vijftig, toen de computer voor menigeen nog tot de wereld van de sciencefiction behoorde.

Hij vertelde me dat zijn moeder hem altijd voorhield dat die periode zo benauwend was. Uit eigen ervaring stelde ik hem gerust: voor mij was het vooral een tijd waarin steeds meer mogelijk werd, de zon begon te schijnen.

Het doek ging op en plots stonden we middenin het jaar 1955. We zagen mensen van toen met tijdloze emoties. Hun liedjes van die dagen bleken die emoties al even tijdloos te vertalen.

De revue uit die show, amusement van weleer, toonde elan van nu. En de problemen van toen? Die smolten in de opgaande zon der tijd, die stiekem al nieuwe problemen deed ontkiemen.

Mijn schoonzoon glunderde. Was dit nu musical? Waren dit de fifties? Hij had gelachen, genoten én een traantje weggepinkt.

Ik denk dat ik maar eens ernstig met zijn moeder moet praten, want ik heb een grote boodschap: ,,Moeder, je zoon wil bij de revue.''

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.