Taboedoorbrekend plan van Haarlemmermeerder Isabelle Lebrocquy

Isabelle Lebrocquy: ,,Als iemand genezen is, dan is alles mogelijk.''© Archieffoto

Bart Boele
Hoofddorp

Het plan om de taboes rond werken met kanker te doorbreken, afgelopen week gepresenteerd door minister Asscher (sociale zaken en werkgelegenheid), heeft een Haarlemmermeerse oorsprong. Drie jaar geleden nam Isabelle Lebrocquy (49) het initiatief om bedrijven mensen die kanker hebben (gehad) te laten inhuren. Via de Haarlemmermeerse D66’ers John Nederstigt en Denise Abbas wist ze de weg naar ’Den Haag’ te vinden, bijvoorbeeld naar Tweede Kamerlid Pia Dijkstra.

Asscher wil een gesprek op gang brengen tussen werkgevers en werknemers over de ervaringen van en met (ex-)kankerpatiënten, onder andere door een onderzoek naar ervaringen op de werkvloer te doen. Dat is het resultaat van het initiatief van Lebrocquy.

,,Momenteel hebben veel mensen een negatieve associatie met genezen kankerpatiënten. Mijn doel is om dat imago te veranderen. Op het moment dat iemand is genezen, is alles weer mogelijk’’, zei ze in 2012 in een interview met deze krant.

Veel effecten

Achter de schermen heeft ze er hard aan gewerkt. ,,Dit is een voorbeeld van een lokaal initiatief dat op nationaal niveau gevolg krijgt. Dat wil ik laten zien’’, zegt ze nu. ,,Het interview met jullie krant heeft voor mij veel effecten gehad. Ik ben door mensen benaderd en kon zo het initiatief handen en voeten geven. Nu is het een pilot om een deel van het sociale stelsel te veranderen.’’

Lebrocquy kwam uiteindelijk terecht in een speciale werkgroep met werknemers, werkgevers, patiëntenverenigingen, wetenschappers, het UWV, re-integratiebedrijven, verzekeraars, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen. Zij hebben gekeken wat er nog is om (ex-)kankerpatiënten aan de slag te krijgen en te houden.

Proef

Een mogelijkheid is een proef te doen met een no risk-polis. Verwacht wordt dat werkgevers hierdoor iemand met kanker eerder zullen aannemen en zich makkelijker inspannen voor re-integratie, doordat de werkgever geen financieel risico loopt.

Zelf kwam Lebrocquy drie jaar geleden ook zonder werk te zitten, terwijl ze was hersteld van darmkanker. In haar sollicitatiebrieven vermeldde ze dat ze kanker had gehad. ,,Om aan te tonen hoe krachtig je uit zo’n situatie tevoorschijn kan komen’’.

Platform

Ze kreeg geen enkele reactie. Hoewel ze net naar Den Haag was verhuisd, riep ze de hulp in van D66’ers in Haarlemmermeer. Daar vond Lebrocquy een platform om haar boodschap uit te dragen.

Toen al had ze voor ogen om de overheid het financiële risico van de (ex)patiënt bij de werkgever te laten wegnemen. Ze zette een sociale onderneming op die herstelde kankerpatiënten als een soort uitzendbureau aan werk helpt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.