Gitaarlik

Leontien van Engelen

Op de redactie van deze krant sla ik zo nu en dan een van de landelijke kranten open, die zich daar in de leggers bevinden.

Opeens lees ik dat muzikant Colin Benders alias Kyteman zijn in Utrecht gevestigde studiocomplex Kytopia moet verlaten, omdat de gebouwen over drie maanden zullen worden 'platgegooid'. Kyteman en Kytopia zaten daar antikraak, dus ze wisten er van, maar toch... Doodzonde dat die schitterende broedplaats van die plek moet verdwijnen.

Wij hebben hier in Haarlem sinds kort het fenomeen 'Gitaarlem', bedacht door de gebroeders Speelman. Samen met de Stichting Gitaarlem en Citymarketing worden de wildste plannen geopperd, zoals een broedplaats in de Koepelgevangenis 'die binnenkort toch leeg staat', aldus Michael Struis van Gitaarlem. De mannen hebben al een naam: 'De gitaarlik', compleet met neongitaar op De Koepel.

Brainstormend met collega's kregen we een idee: kunnen we die gevangenis niet wat eerder leeghalen en De Koepel aanbieden aan Kyteman met zijn Kytopia? Die kan er dan ná het paasweekeinde in. De gevangenen plaatsen we in een leegstaand kantoorpand. Er is in de Koepel vast genoeg ruimte om de Speelmannen er met hun Gitaarlem eveneens onder te brengen. Twee vliegen in een klap: Kytopia gered en Haarlem nóg meer Popstad.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.