’Slotenmaker probeert in te breken in Hoofddorp’

Hoofddorp

Was Mark S. (25) uit Hoofddorp de slotenmaker die in opdracht van een onbekende probeerde een slot te vervangen bij een huis in Nieuw-Vennep? Of probeerde hij op 4 november op klaarlichte dag samen met anderen een inbraak te plegen bij dit huis aan de Hofpoort?

S. beweerde donderdag het eerste bij de rechtbank in Haarlem. De man had bij politie, rechter-commissaris en rechtbank verschillende versies over wat er was gebeurd op de novemberdag dat hij werd betrapt en opgepakt.

Veelpleger S. heeft een imposant strafblad met daarop inbraken. Hij was in het verleden verslaafd aan gokken, maar de man zei dat hij in november zijn leven net weer op de rit had. „Ik was druk met mijn slotenmakersbedrijf.” De officier van justitie geloofde niks van zijn verhaal en eiste een half jaar cel voor een poging tot inbraak.

Volgens S. kreeg hij wel vaker opdrachten mee van exen die hun oude huis in wilden na het verbreken van een relatie. „Deze man wilde zijn spullen uit dat huis halen. Ik vond dat niet gek. Ik wilde eigenlijk de voordeur open flipperen. Maar die meneer wilde dat niet, omdat de overburen dat dan zouden zien. Dat waren vrienden van zijn ex. Daarom moest ik het cilinderslot van de tuindeuren gaan vervangen.”

Hij kreeg geen gegevens van de opdrachtgever, wel contant geld, beweerde hij. „Ik wist niets van een inbraak.” Dat de opdrachtgever eerst een ander huisnummer doorgaf, waar mensen in de woonkamer bleken te zitten, vond de officier uiterst merkwaardig. Dat de man halverwege weg ging en de slotenmaker achterliet, wekte eveneens bevreemding. „Waar moest u die sleutel van dat nieuwe slot dan afgeven?”, vroeg de officier. „Weet ik niet. Misschien door de brievenbus doen”, zei S. Dat vond de aanklager helemaal raar. „In de bus van die ex. Dan had die man daar toch niets aan?” Zij achtte de inbraakpoging bewezen.

Advocaat Theo Hiddema bepleitte vrijspraak. De uitspraak is in maart.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.