Dit zijn de carrièrekansen in de techniek

Ed Brouwer

Een techniekopleiding biedt de volgende carrièrekansen:

Metaal/mechatronica

Sterke verschuiving in de werkgeversvraag van mbo-niveau 2 naar niveau 3 en 4 in de verschillende vakrichtingen. Binnen sectoren mogelijkheid om met scholing niveau te verhogen. Ook interessant voor zij-instromers.

Bouw

Nu de bouw weer opkrabbelt ontstaan weer prima toekomstmogelijkheden. Zeker als de markt weer helemaal hersteld is, voorziet de opleiding een gigantisch tekort aan gekwalificeerde mensen.

Elektro

Ook hier een grote vraag naar mensen met mbo-niveau 3 en 4. Er is volop werk. Servicetechnici zijn op dit moment al niet aan te slepen. Uitstekend toekomstperspectief.

Proces/installatietechniek

In deze sector is enorm veel vraag naar mensen met een goede technische opleiding. Boeiend is het continue voortschrijden van de gebruikte techniek.

Infra

In de grond, weg en waterbouw en civiele techniek is op alle niveaus behoefte aan jongeren en zij-instromers. Er is veel werk in tal van mooie projecten, alleen heeft de sector moeite om het matige imago bij te stellen en voldoende instroom te krijgen.

Voertuigtechniek

Voldoende aanbod van leerlingen - autotechniek spreekt nog tot de verbeelding. Goede baankansen.

Offshore

Deze sector rond oliewinning en windenergie biedt jongeren enorm veel perspectief op een mooie, goedbetaalde baan. Naar uiteenlopende technische richtingen (lassers, operators, technici, werktuigbouwkundigen) is voortdurend vraag.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.