Rolstoelen in polonaise dankzij jubilerende Carnavalsvereniging De Meerbonken

Prins Karbonkel de 44e met prinses Marijke en adjudant Laura van de Hoofddorpse Carnavalsvereniging De Meerbonken, die haar 44-jarig bestaan viert.

Wessel Mekking
Hoofddorp

Liefst 750 gasten verwacht de Hoofddorpse Carnavalsvereniging De Meerbonken zaterdagavond op haar verjaardagsfeestje. In horecazaak De Rustende Jager wordt dan het 44-jarig bestaan gevierd, in carnavalsland een jubileum.

,,We gaan uitpakken’’, vertelt eerste secretaris Patricia Termaat. Normaal heeft de vereniging hotel De Beurs in Hoofddorp als residentie. Maar vanwege het jubileum wordt uitgeweken naar De Rustende Jager, waar meer ruimte is.

Voor het feest, waarbij onder anderen Django Wagner optreedt, werden geen kaarten verkocht. De feestgangers zijn allemaal leden van 27 andere carnavalsverenigingen, waaronder een Duitse, en mogen gratis naar binnen. Wel wordt een bus neergezet waar bezoekers vrijwillig een bijdrage in kunnen stoppen voor KWF Kankerbestrijding.

Termaat is al zeventien jaar lid van De Meerbonken. Via haar man en zoon kwam ze in contact met de carnavalsvereniging, de enige overgebleven in Haarlemmermeer. Zelf was ze twee jaar geleden carnavalsprinses. ,,Bijzonder om mee te maken. Je hebt bepaalde privileges en krijgt aandacht. Het voelt een beetje alsof je een echte prinses bent.’’

De komende weken brengen De Meerbonken bezoekjes aan andere carnavalsverenigingen, onder meer in Lelystad en Sneek. Maar ook gaat een afvaardiging steevast langs bij verpleeghuizen Bornholm en Floriande, vertelt Termaat. ,,Dat is voor de bewoners vaak een feest van herkenning. Mijn man zingt oude liedjes, zoals Tulpen uit Amsterdam en Bij ons in de Jordaan. Ook rolstoelen gaan soms mee in de polonaise.’’

Op zaterdag 25 februari is de traditionele sleuteloverdracht van burgemeester Theo Weterings aan De Meerbonken. Waar dat gebeurt, staat nog niet vast. De dagen erna zakken De Meerbonken af naar het zuiden om daar carnaval te vieren.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.