Kleinzoon neemt café El & Ben over

Café El & Ben in 2007, met in het midden El Bouman© archieffoto

Judy Nihof
Haarlem

Michel van Schagen (43) en zijn vrouw Marieke zijn de nieuwe eigenaren van café El & Ben aan de Krocht. Van Schagen is de kleinzoon van de oprichter van El & Ben: wijlen Ben van Schagen. Eind juli, begin augustus hoopt Michel de kroeg te openen. Het echtpaar wil niets veranderen aan de sfeer. Wel wordt het een en ander opgeknapt.

,,Het blijft een gezellig ouderwets café’’, aldus Michel. Zowel hij als Marieke hebben veel horecaervaring. Zij runde een café in de Amsterdamse Pijp, en ze hebben allebei jaren gewerkt in café De Hoek in Haarlem Noord. Daar hebben ze elkaar ook leren kennen. Ze hadden El & Ben al eerder willen overnemen, maar dat kregen destijds niet rond.

El & Ben heeft een roerige tijd achter de rug. Eigenaar Gerzon Eenkhoorn - die de kroeg in maart 2015 overnam van El Bouman - maakte eind vorig jaar een eind aan zijn leven. Nico Dijkstra hield de zaak daarna draaiend, maar na een conflict met de erfgenamen van Eenkhoorn over overname sloot hij de kroeg. Dat is nu bijna drie maanden geleden.

Volgens Harriët Eenkhoorn, schoonzus van Gerzon, was er veel belangstelling voor het café. ,,Michel was de beste optie. Dat zou Gerzon ook hebben gevonden. Het is fijn dat het is verkocht, maar het voelt ook dubbel. Je knipt toch het laatste draadje met Gerzon door.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.