Mindere in topper

Monne Reitsma
Bloemendaal

De eerste test van dit seizoen pakte teleurstellend uit voor de hockeyers van Bloemendaal. Landskampioen Oranje Zwart werd op achterstand gezet maar ging er zondag uiteindelijk toch met de winst vandoor: 1-2.

Een ’beetje moe’ betrad Bloemendaler Rogier Hofman het veld gisteren voor de topper tegen OZ. Hij was twee nachten eerder vader geworden van Boele, een kerngezond jongetje. Het was dat hij het achteraf zei, van die lichte vermoeidheid. Want iedereen, van beide kanten, oogde topfit in deze eerste kraker van het seizoen.

Duidelijk

Schaerweijde was vorige week aardig voor Bloemendaal om de competitie te beginnen, maar in het duel met de kampioen zou pas echt duidelijk worden hoe de formatie van coach Russell Garcia ervoor stond. De Eindhovenaren dachten al niet anders over deze ’testcase’. En dus was er strijd, actie.

Heel veel strijd en actie. En toen de rookwolken waren opgetrokken, stapte OZ als winnaar van het veld. Net als vorig seizoen was Bloemendaal weer de mindere van een topploeg. Een ’topperssyndroom’ lijkt de kop op te steken. ,,Nee hoor”, zei Hofman na afloop. ,,Dat gaat niet gebeuren. En het is nog heel vroeg in het seizoen”.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, in veldspel en kansen. OZ was wat gelukkiger bij het veroveren van strafcorners, drie in totaal. Waarbij Bloemendaal het geluk had dat specialist Mink van der Weerden wegens een blessure ontbrak.

Glenn Schuurman mocht eenmaal aanleggen voor Bloemendaal, maar vooralsnog oogt de korte hoekslag van de international nog flets. Tel daarbij een mooie kans voor Jelle Galema (OZ) en Hofman en alle kansen zijn genoemd.

Strafbal

Na rust brak Russell Ford de wedstrijd open door zijn derde treffer in Bloemendaalse dienst te maken. Twee minuten later had hij zelfs de 2-0 op zijn stick, maar zijn inzet ging langs het doel van Vincent Vanasch. Maar toch ging het mis voor de Bloemendalers. Een treffer van Caspar van Dijk betekende een gelijkmaker.

Niet lang daarna sloeg Thomas van Doorn op de stick van Jelle Galema en mocht Bob de Voogd aanleggen voor een strafbal, die hij koel benutte. Waarmee Bloemendaal met lege handen achterbleef, ondanks een sterke slotfase. ,,Wij moeten ons niveau halen. En als dat niet lukt in een topper is dat rot. We hadden kunnen winnen en we hebben de kwaliteit”, aldus een balende Hofman die na enig nadenken toch nog iets positiefs wist te melden. ,,Ik ben nog steeds vader geworden.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen