Meerwandelen Haarlemmermeer presenteert rolstoeladoptie

Paul van der Kooij
Hoofddorp

,,We willen dat iedereen kan meegenieten, ook mensen die niet zo veel kunnen lopen’’, meldt Henri Das. Zijn Lionsclub Haarlemmermeer organiseert Meerwandelen, samen met wandelsportvereniging Stevo.

Om het streven handen en voeten te geven, is er een nieuwe optie: rolstoeladoptie. Doneren mensen 25 euro, onder vermelding van ’rolstoelsponsor Meerwandelen’, dan zet de organisatie alles op alles om bij volgende edities een vergelijkbaar aantal vrijwilligers, rolstoelen en dergelijke te regelen.

Overigens kunnen sponsors er van op aan dat elke cent die ze geven naar het uitgekozen goede doel gaat, Pixels tegen Darmkanker. Dat geldt ook voor de inschrijfgelden.

Laatste moment

Tot nu toe hebben tweehonderd mensen zich ingeschreven. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar om deze tijd, maar zegt nog weinig. De meeste wandelaars beslissen één of twee dagen van tevoren pas of ze meedoen, aan de hand van de weersvoorspelling op dat moment. Omdat vorig jaar een dag voor de start nog flinke regenval werd voorspeld, deden uiteindelijk slechts 750 wandelaars mee. Een enkele sponsor klaagde daardoor niet de gewenste ’exposure’ te krijgen, waardoor de organisatie op alternatieven begon te broeden. Dit jaar mikt ze op 1.100 deelnemers, iets meer dan in 2012.

Voorinschrijven kost zes euro en kan via www.meerwandelen.nl.

Nummer 7

Zaterdag 17 mei is er voor de zevende keer Meerwandelen. Vanaf 8 uur kan de 25 kilometer worden gelopen. Een uur later gaan wandelaars, vanaf hetzelfde Raadhuisplein, 5, 10 en 15 kilometer te lijf.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.