Er wordt gesport, weer of geen weer

Uiterste concentratie bij een van de deelnemers van team Groen tijdens het hamerslingeren© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Marjolein Vos
Hoofddorp

Deelnemers gehuld in felgekleurde shirtjes verschijnen bij de manege in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp.

Afgelopen zaterdag vond na een aantal jaar van andere activiteiten weer de Rotary Haarlemmermeer Schiphol Bedrijvensportdag plaats. Er worden nog vlug wat borden met broodjes, patat en pasta naar binnen gewerkt en dan is het toch echt tijd om te beginnen.

Net op het moment dat de teams onder het afdak vandaan komen voor de warming-up, begint het te regen. Ondanks de schietgebedjes aan de weergoden, zullen de vrijwilligers toch in de regen moeten starten. Van katapult bouwen en afschieten, handboogschieten en boerengolf tot hamerslingeren, boomstam zagen en werpen en bijlhangen. Variatie genoeg voor de teams. Er wordt afgesloten met touwtrekken, allemaal georganiseerd door Sportorganisatiebureau All Season Sports uit Nieuw-Vennep. De sfeer zit er goed in, want op de vraag welk team er gaat winnen, klinkt massaal: ’Wij!’.

Maar winst is niet de voornaamste reden om mee te doen vandaag. „De Rotary Club Haarlemmermeer Schiphol zet zich al jaren in om geld te werven voor goede doelen in de regio. De afgelopen jaren hebben we dit gedaan met het Meerlanderdiner, maar dit jaar doen we weer eens een bedrijvensportdag”, vertelt Rotary-lid Kees van der Linden. Aan de sportdag doen tien teams van tien personen mee. Ieder team vertegenwoordigt een van de sponsoren. Dit kunnen mensen zijn die bij het bedrijf werken, maar ook zijn het vrijwilligers van buitenaf die lekker komen sporten.

Onder meer het team van De Meerlanden staat te popelen om zich in het zweet te werken. „Als Meerlanden zetten we ons in voor maatschappelijke doelen. Wij willen er graag aan bijdragen om de eenzaamheid tegen te gaan”, aldus Angeline Kierkels, directeur van Meerlanden. „Daarnaast is het ook onwijs goed voor de teambuilding.”

Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de ouderen in de regio. „We weten allemaal dat er bezuinigd wordt op de ouderenzorg en dat de huidige bejaardentehuizen vaak niet de leuke activiteiten kunnen organiseren zoals ze dat zouden willen. Daarom willen wij met het ingezamelde geld cultureel entertainment brengen in de huizen, waaronder muziektherapie voor ouderen. We willen optredens realiseren van diverse artiesten en musici in de verpleeg- en verzorgingshuizen in Haarlemmermeer, in samenwerking met de coördinatoren van de vrijwilligers”, aldus Van der Linden. „Daarnaast is muziektherapie ook goed voor mensen met dementie.” De opbrengst van de Bedrijvensportdag is uiteindelijk 36.000 euro.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.