Extra geld Activiteitencentrum Getsewoud

Bart Boele
Nieuw-Vennep

Het Activiteitencentrum van Getsewoud wordt onder handen genomen. De beheerder krijgt meer uren, er worden bouwkundige aanpassingen gedaan waardoor muziekactiviteiten mogelijk worden en er komt een budget van 7.500 euro voor activiteiten.

Doel is om meer wijkbewoners naar het centrum te krijgen. Het officiële besluit had al genomen moeten zijn, maar is vertraagd. ,,We zetten momenteel de puntjes op de i, maar ik ben zelf ook niet zo blij dat het zo lang duurt’’, zegt HAP-wethouder Marjolein Steffens.

Voorzitter Krijn Goudzwaard van de wijkraad had gehoopt dat B en W deze week tijdens een werkbezoek aan Getsewoud de genomen beslissing wereldkundig hadden gemaakt.

Onbekend

Uit onderzoek blijkt dat het Activiteitencentrum onbekend is bij 47 procent van de bewoners van Getsewoud. Van het zegt 83 procent er nooit te komen. ,,Het centrum is onbekend maar ook onzichtbaar omdat het tegen het woonzorgcentrum aan is gebouwd. Bovendien moet het verenigingsleven in Getsewoud zich nog ontwikkelen’’, aldus Goudzwaard.

Mogelijkheden

De voorzitter ziet niettemin wel mogelijkheden. Uit het onderzoek blijkt dat bewoners best iets willen betalen voor activiteiten. De wijkraad is actief en het activiteitenteam organiseert van alles en nog wat in Getsewoud. De bouwkundige problemen zijn oplosbaar met bijvoorbeeld geluidsisolatie en de exploitant van het centrum, Maatvast, heeft een erg enthousiaste beheerder aangesteld.

Wethouder Steffens heeft toegezegd dat B en W nog voor het einde van dit jaar een besluit over het Activiteitencentrum nemen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.