Krol: 50PLUS eensgezind verder

Henk Krol. Foto: Novum

Henk Krol. Foto: Novum

Opgestapte partijvoorzitter Willem Holthuizen (statenlid in noord-Holland). Foto: ANP

Opgestapte partijvoorzitter Willem Holthuizen (statenlid in noord-Holland). Foto: ANP

1 / 2
Janneke van Beusekom

50PLUS heeft volgens politiek leider Henk Krol zaterdag orde op zaken gesteld tijdens een bijeenkomst van de partijtop in Utrecht. „Wij respecteren het opstappen van drie leden van het hoofdbestuur. Het royement van twee leden wordt omgezet in een schorsing, zodat de beroepscommissie van de partij deze kwestie zo snel mogelijk kan beoordelen”, aldus Krol na afloop.

Volgens hem is er slechts sprake geweest van „een rimpelingetje” en zeker niet van een scheuring in de partij.

In 50PLUS ontstond afgelopen weken deining doordat bestuurslid Adriana Hernández en haar partner Dick Schouw waren geroyeerd wegens ’integriteitsschending’ en eigenmachtig handelen. Schouw is de man achter Ouderen Politiek Actief (OPA). Die wil, in tegenstelling tot 50PLUS, volgend jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hernández en Schouw zeggen onterecht te zijn weggestuurd en vechten hun royement aan.

De gang van zaken zorgde voor veel onenigheid en leidde zaterdagmiddag tot het opstappen van partijvoorzitter Willem Holthuizen (statenlid in noord-Holland) en twee andere bestuursleden. Het drietal maakte hun vertrek bekend kort voor de vergadering in Utrecht. Zij menen dat de partijtop erop uit is het royement van Hernández en Schouw terug te draaien.

Na de bijeenkomst in Utrecht met provinciale vertegenwoordigers van de partijafdelingen liet Krol weten dat de problemen nu voorbij zijn. „We gaan zeer eensgezind verder.” Dat de bijeenkomst in Utrecht slechts drie kwartier duurde, zegt volgens hem genoeg over die eensgezindheid.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.