Bloemendaler Hans Slewe wint zaak oud bouwplan

Hans Slewe.

Hans Slewe.© Archief

Bloemendaal

In zijn jarenlange bouwstrijd met de gemeente Bloemendaal heeft Hans Slewe deze week een overwinning geboekt. De Haarlemse bestuursrechter heeft een besluit van de gemeenteraad uit 2015 vernietigd, zodat hij een eerder ingediend bouwplan niet kon uitvoeren. De gemeente moet de proceskosten betalen van ruim duizend euro.

Het gaat om een bouwplan uit 2015 voor een eengezinswoning, een schuur en een functiewijzing van de bestaande dienstwoning. Eerst wilde de gemeente daaraan meewerken, later haalde de gemeenteraad de opmerkelijke manoeuvre uit om de zogeheten ’verklaring van geen bedenkingen in te trekken’.

Die verklaring is afgegeven voor het inrichtingsplan van het landgoed. Dat intrekken van de ’verklaring van geen bedenkingen’ vindt geen genade in de ogen van de Haarlemse bestuursrechter.

Hans Slewe is blij met de uitspraak, maar weet nog niet wat hij gaat doen. ,,De gemeente zal wel in beroep gaan’’, stelt hij. ,,De handelwijze van de gemeenteraad, met name de VVD, is er op gericht mij en mijn broer te dwarsbomen. De toenmalige wethouder Jur Botter van D66 is als gevolg van deze kwestie toen opgestapt.’’

Hans Slewe ging na deze teleurstelling aan de gang met een nieuw plan om de bestaande dienstwoning uit te breiden, waarvoor ook een vergunning vereist is.

De gemeente Bloemendaal kan nog geen reactie geven. Eerst moet de uitspraak van de rechter worden beoordeeld.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.