Droom sportclubs VOS en Bataaf komt uit

Marcel Tabbers
Zwanenburg

’Dromen, Denken, Doen’, valt te lezen op de uitnodiging van handbalvereniging SV VOS uit Lijnden. Zaterdag is het feest. Dan is de officiële opening van het nieuwe buitenveld van de handballers bij HSC De Bataaf in Zwanenburg. Het wordt een feestelijke dag met alle gebruikers van de sportaccommodatie aan Kinheim.

NOS-sportverslaggever Tom Egbers - voorzitter van het Schipholfonds - verricht de openingshandeling. Voor Bataaf-voorzitter Weite Haaijer en zijn VOS-collega Jos Weel betekent het een volgende stap in de ontwikkeling van de groenstrook naast industriegebied De Weeren. „Naast onze clubs zijn ook de Feestweek-, IJsclub- en de Skeelerclub Zwanenburg gebruikers hier”, zegt Haaijer, terwijl hij even een koffiepauze heeft tijdens de opbouwwerkzaamheden. Weel vult aan: „We kregen als vereniging geld om te verhuizen. Bijna alle leden wonen in Zwanenburg en als we in Lijnden hadden blijven zitten had dat de club zeker niet ten goede gekomen. De verhuiscommissie heeft vervolgens het Schipholfonds aangeschreven, waardoor we alles konden realiseren.”

Samenwerking

De goede samenwerking gaat volgens beide mannen niet leiden tot een fusie. „We zitten hier als club al 47 jaar. Door deze samenwerking met VOS en de andere partijen is de kans op een gezonde exploitatie alleen maar groter geworden”, aldus de 67-jarige Haaijer. Er blijven natuurlijk altijd wensen over. De 70-jarige Weel is kort en krachtig: „Laten ze een mooie sporthal bouwen hier. Een prima locatie lijkt me.”

Bij Haaijer is er een wens op wielergebied met een BMX-baan. „Heb je gezien hoe spectaculair dat was op de Olympische Spelen? Prachtig. Achter op het veld is zeker nog ruimte om te bouwen”, vertelt hij vol enthousiasme.

Rio

Zaterdag zijn er twee atleten aanwezig die in Rio de Janeiro schitterden. Weel: „Ik ben zo blij dat Michelle Goos komt. Ze speelt bij VOC in Amsterdam, maar voelt zich niet te groot om naar onze club in de buurt te komen. Het was toch pure reclame voor de sport wat die meiden daar presteerden?”

Met Matthijs Büchli - winnaar van zilver op de baandiscipline keirin - heeft Bataaf een eigen lid dat ’acte de présence’ geeft. „We hebben zelfs een derny geregeld voor Matthijs. Zo eentje die herrie maakt. En stinkt, want dat hoort gewoon. Geen elektrische als op de spelen”, lacht Haaijer.

Sponsorloop

Los van de komst beide olympiërs, staat de feestelijke dag bol van activiteiten waarbij bezoekers kennis kunnen maken met alle verenigingen. De echte sportievelingen kunnen meedoen aan de sponsorloop voor het inloophuis Esperanza als goede doel. Haaijer tot slot: „We sluiten de feestelijke dag af zoals het hoort. Met een barbecue en muziek. Sport verbroedert, maar eten ook.”

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.