IGZ: Laser Surgery Haarlem moet per direct dicht

IGZ: Laser Surgery Haarlem moet per direct dicht

Leontien van Engelen
haarlem

Privékliniek Laser Surgery Haarlem spant wellicht een kort geding aan tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat zegt directeur Peter van Ispelen tegen de NOS. De privékliniek in Haarlem moet per direct stoppen met het behandelen van patiënten en cliënten.

De kwaliteit en veiligheid van de zorg laten flink te wensen over, zo heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maandag laten weten.De inspectie constateerde dat er geen noodmedicatie aanwezig is voor calamiteiten. Ook is onduidelijk of de medewerkers voldoende zijn geschoold voor reanimatie. Daarnaast worden de richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende nageleefd.

Laser Surgery is een privékliniek waar vooral cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden uitgevoerd.

Directeur Peter van Ispelen van Laser Surgery is erg verbolgen over de gang van zaken en overweegt een kort geding aan te spannen tegen de IGZ. „Consults gaan gewoon door, de kliniek is niet gesloten. We mogen alleen 7 dagen niet opereren”, reageert Van Ispelen.

Bij een controle vorige maand constateerde de IGZ al ernstige tekortkomingen. Bij een bezoek begin deze maand bleek dat er geen verbeteringen in de situatie waren en daarom besloot de inspectie dat de kliniek per direct de deuren van de behandelruimtes moet sluiten.

„De bestuurder van Laser Surgery neemt zijn verantwoordelijkheid niet voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg aan patiënten”, is de constatering van de inspectie. De risicovolle ingrepen worden uitgevoerd zonder dat er een risicoselectie plaatsvindt van de patiënten. Ook zijn er geen afspraken gemaakt over samenwerking met een ziekenhuis in de buurt over opvang van complicaties of calamiteiten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.