Duinwijck sluit seizoen af met klinkende zege

Monne Reitsma
Haarlem

Met een 1-7 zege heeft Duinwijck het seizoen positief afgesloten tegen Victoria.

Op voorhand was er veel te doen over de laatste wedstrijd. Victoria wilde niet nog een keer naar Haarlem komen, nadat eerder dit seizoen in het eerste deel van de competitie ook al in Haarlem was gespeeld.

De bond stemde in met het verzoek waardoor Duinwijck voor de vierde keer, in het tweede deel van de competitie, buitenshuis diende te spelen. Daar stond slechts één thuiswedstrijd tegenover. Duinwijck liet zich niet kennen en nadat eerder met 8-0 was gewonnen van Victoria werd zaterdag een 1-7 zege geboekt. Alleen een gemengddubbel ging verloren.

Coach Rob Ridder was dan ook tevreden over de uitslag. ,,De 15-jarige Ties van der Lecq maakte zijn debuut en deed dat goed. Hij won samen met Jordy Hilbrink in de mannendubbel en verloor zijn gemengddubbel met Dorien Lups, maar speelde prima. Hij maakt snel vorderingen en dat is leuk met oog op de toekomst.’’

Deze week praat Ridder met de technische commissie van Duinwijck over volgend seizoen. Speerpunt moet het behouden van Akville Stapusaityte zijn. De Litouwse is de onbetwiste leidster van de ploeg. Zaterdag gaf haar tegenstandster in de single al na één verloren punt op.

Zuur voor Stapusaityte die zich enorm gehaast had om bij de laatste wedstrijd te kunnen zijn. ,,Ze landde om half vier en daarna zijn we meteen doorgereden naar Hoensbroek’’, aldus Ridder, die zijn kopvrouwe met Betty Timmerman ook de damesdubbel zag winnen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen