Natuurspeelplaatsen op verzoek van kinderraad

Eerder voorbeeld van het maken een natuurspeelplaats.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Bart Boele
Hoofddorp

Speelplaatsen in Rijsenhout en Nieuw-Vennep krijgen een natuurlijke uitstraling. HAP-wethouder Marjolein Steffens ziet mogelijkheden om dat te realiseren zonder extra geld te hoeven uitgeven.

De voltallige gemeenteraad riep het college van B en W op om natuurspeelplaatsen in deze twee Haarlemmermeerse kernen te realiseren. Het is een uitdrukkelijke wens van de kindergemeenteraad die op 5 april werd uitgesproken tijdens de eerste kinderraadsvergadering.

Vervolg

Zo’n uitspraak vergt wel een vervolg, namelijk de uitvoering ervan. Om het niet alleen bij de uitgesproken wens te laten dienden alle dertien partijen uit de (volwassen) gemeenteraad een motie in om B en W tot actie aan te zetten.

Wethouder Steffens was eigenlijk wel blij met de motie, want zij is heel enthousiast over de kindergemeenteraad. ,,Ik zie mogelijkheden, maar we gaan ze pas uitvoeren na overleg met de kinderen’’, aldus Steffens.

Aan de eerste kindergemeenteraad deden leerlingen van drie scholen uit Rijsenhout en Nieuw-Vennep mee. Volgende keer is de beurt aan schoolkinderen uit andere delen van Haarlemmermeer. Tijdens de kinderraadsvergadering werd de eerste kinderburgemeester van Haarlemmermeer benoemd.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.