Opmerkelijke transfer Koen Ridder naar Amersfoort

Hein ten Berge
Haarlem

Koen Ridder is terug in de Nederlandse eredivisie, maar niet bij Duinwijck, de club waar hij is opgegroeid en opgeleid.

Vele toeschouwers konden afgelopen zondag hun ogen niet geloven, toen de 30-jarige Haarlemse badmintonner op de baan verscheen in het shirt van veelvoudig landskampioen Amersfoort, de aartsrivaal van Duinwijck.

Ridder speelde zo’n vijf jaar geleden voor het laatst in de Duinwijckhal en kwam vervolgens uit in de Engelse en Duitse competitie. Vorig jaar beëindigde hij zijn internationale carrière, mede omdat hij met partner Ruud Bosch te weinig progressie boekte om de Olympische Spelen van Rio te kunnen halen.

Opmerkelijk

Ridder legt zijn opmerkelijke overstap uit: ,,Ik wilde dit seizoen weer uitkomen in de Duitse en Engelse competitie, maar de Duitse bond stak daar ineens een stokje voor. Er was toen alleen een combinatie mogelijk tussen Engeland en Zweden of Nederland. Eind vorig jaar heb ik eerst aan Duinwijck gemeld dat ik weer in de markt was. Toen de selectie al min of meer rond was, kreeg ik alsnog een aanbod. Ik weet dat de financiële middelen beperkt zijn, maar dit aanbod was absoluut niet interessant voor mij. Ik kwam toen in contact met Joely Residay, de trainer van Amersfoort die ik nog kende uit de Nederlandse selectie. Met hem was de deal gauw gesloten.’’

Ridder, vice-voorzitter van de atletencommissie van de wereldbond BWF, is gehaald voor het mannen- en gemengd dubbel en heeft getekend tot maart 2016.

Pikant

In de competitie staat voor 24 oktober de pikante ontmoeting gepland in de Duinwijckhal tegen de club waar zijn vader Rob coach is en zijn vriendin Akvile Stapusaityte kopvrouw. ,,Ik heb natuurlijk goed overleg gevoerd met mijn vader. Hij begrijpt mij wel, maar steunt mij niet. Er is een soort scheiding van geesten, want vooral de oudere garde heeft er flinke moeite mee. Die verwijt mij gebrek aan clubliefde, maar de jongeren maken zich veel minder druk.’’

Meer nieuws uit Sport