Kunstenaar Bodner brengt kleur in crisis

Redacteur Haarlemmermeer
hoofddorp

De Hoofddorpse kunstenaar Franz Bodner gaat dit weekeinde de wereld weer een beetje vrolijker en kleurrijker maken. En dat komt mooi uit in deze crisistijd.

In zijn atelier en galerie aan de Graftermeerstraat staat het 2,5 meter hoge en 300 kilo wegende kunstwerk al klaar dat zaterdag wordt geplaatst op de nabij gelegen rotonde op de Broekermeerstraat en de J.C. Beetslaan.

Begin dit jaar is daar een betonnen rotonde gemaakt om het vrachtverkeer naar het bedrijventerrein Hoofddorp-Noord te weren.

Een kunstwerk van Bodner zorgde voor wat kleur op de kruising. ,,Al na enkele weken hadden vandalen het gemold. Ongelofelijk, want een ander werk van mij staat al jaren ongeschonden voor het Oude Raadhuis in het centrum. Misschien komt het omdat de rotonde net op de overgang van woonwijk naar bedrijventerrein staat, waar minder sociale controle is. Daarom heb ik het nieuwe werk van dikke platen staal gemaakt. Dat kan wel tegen een stootje’’, verwacht Bodner.

Voor de kunstenaar is het dubbel feest. Het atelier en de galerie hebben zaterdag en zondag van 15 tot 19 uur een open dag. ,,Dat trekt jaarlijks 300 tot 400 liefhebbers uit het hele land. De hele zomer heb ik gewerkt aan nieuw werk. Want ook al wordt er door de crisis minder verkocht, je moet toch steeds nieuwe dingen laten zien.''

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.