Verkeersregelaars op Spieringweg na fataal ongeval

Het ongeval vrijdag op de Spieringweg.© Foto Eric van Lieshout

Wessel Mekking
Zwaanshoek

De aannemer van de 380kV-hoogspanningsleiding zet de komende dagen verkeersregelaars in bij de kruisingen waar bouwverkeer de Spieringweg op- en afrijdt. Het bedrijf neemt die maatregel vanwege het verkeersongeval afgelopen vrijdag waarbij een 80-jarige man uit Cruquius overleed.

De fietser werd bij een van de bouwwegen die uitkomt op de Spieringweg aangereden door een zandwagen. De inwoner van Cruquius kwam bij het kruispunt met de Larense Laan onder de wielen van de vrachtwagen terecht en overleed ter plekke.

Zowel de politie als aannemer Volkerinfra Randstad 380 doet nog onderzoek naar het noodlottige ongeval bij Zwaanshoek. Zolang deze twee onderzoeken lopen, zet het aannemersbedrijf verkeersregelaars in.

Piëteit

Maandag reden geen vrachtwagens over de Spieringweg naar de bouwplaatsen van de 380kV-hoogspanningsleiding. Netbeheerder Tennet legde de werkzaamheden onder meer stil uit piëteit met het slachtoffer en diens nabestaanden. Ook wilde Tennet eerst meer duidelijkheid over het ongeluk en overleggen met aannemer, politie en gemeente Haarlemmermeer. Dat overleg vond maandagmiddag plaats.

Dinsdag wordt alleen in het zuidelijk deel van de Boseilanden gewerkt aan de nieuwe hoogspanningsleiding. De inrit van de betreffende bouwweg ligt ter hoogte van Spieringweg 1014.

De werkzaamheden op de andere 380kV-bouwlocaties in de omgeving van de Spieringweg gaan woensdag weer van start. Ook de vrachtwagens zullen dan weer meer over de polderweg rijden.

Pas als de onderzoeken van politie en aannemer zijn afgerond, kan Tennet zeggen of aanvullende maatregelen worden getroffen. Hier hebben de netbeheerder en Volkerinfra Randstad 380 contact over met de gemeente.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.