Italiaans restaurant Nieuw-Vennep vecht zware boete aan

Adrie van der Wel
Nieuw-Vennep

De Raad van State moet beoordelen of Italiaans restaurant Mamma Mia in Nieuw-Vennep een boete moet betalen van 8000 euro.

De boete werd opgelegd door het ministerie van Sociale Zaken, omdat de restauranthoudster niet goed meewerkte bij het identificeren van een persoon die mogelijk illegaal werk verrichtte.

De Haarlemse rechtbank oordeelde eerder dat de boete terecht is opgelegd. Maar de restauranthoudster laat het er niet bij zitten en is in hoger beroep gegaan bij de Raad van State. De zaak diende daar donderdag.

De door arbeidsinspecteurs van het ministerie aangetroffen persoon is haar oom, zegt ze. Hij maakte tijdens de controle een broodje voor zichzelf. De inspecteurs stonden bovendien op grote afstand om hem goed te kunnen zien.

Feiten

Maar het ministerie vindt die verklaring van de Vennepse weinig geloofwaardig. Een verklaring van de oom zou ook niet kloppen met de feiten. Hij maakte zijn broodje om twee uur ’s middags, terwijl de controleurs pas anderhalf uur later kwamen en toen twee mensen aan het werk zagen waaronder een schoonmaker.

Volgens de rechtbank kwam de restauranthoudster pas na enige tijd met informatie over de persoon die de inspecteurs wilden identificeren. Maar dat was te laat.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.