Bevrijdingspop wil garantie

De afbraak van Bevrijdingspop in het Frederikspark. Foto United Photos/Paul Vreeker

Redacteur Haarlem
haarlem

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en het gemeentebestuur van Haarlem kunnen bezoek verwachten van Sasha Baggerman, voorzitter van het stichtingsbestuur. Zij wil dat het festival minder afhankelijk wordt van horeca-inkomsten.

De eerste echt stralende lentedag heeft de organisatie van Neerlands oudste bevrijdingsfestival flink extra lucht gegeven - al duurt het nog maanden voordat duidelijk wordt hoeveel er precies geconsumeerd is en hoeveel duiten er de kas invloeien.

Baggerman: ,,Dat is mooi meegenomen na een geweldig festival met alleen maar blije mensen. Maar we willen naar een betere en meer stabiele toekomst voor dit festival dat voor zoveel mensen zoveel betekent. Laten we in gesprek met provincie en stad vaststellen wat dit evenement ons waard is. Dat hoeft niet te betekenen dat de subsidies moeten worden verhoogd, maar een garantiestelling is wel noodzakelijk. Volgend jaar valt 5 mei op een maandag. Als het dan weer eens koud en regenachtig is, moet het voortbestaan niet onmiddellijk in gevaar kunnen komen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.