Zandvoortse ’race-academy’ goed gevuld [video]

Zandvoort

De Zandvoortse coureurs Danny van Dongen en Dillon Koster startten in 2008 hun Dutch Race Driver Academy (dutchracedriver.nl) waar je in 24 uur een racelicentie kunt halen.

,,Je kunt beginnen met cursussen en daarna de racelicentie halen. Wij beginnen meteen met de licentie omdat mensen het leuk vinden om dat papiertje te halen. Je doet examen bij de KNAF (Nationale Autosport Federatie) en dan kun je verder trainen met alles wat je hebt geleerd’’, zegt Danny.

Kartcircuit

De racelicentie is een noodzaak voor serieuze autosporters, maar ook geliefd bij liefhebbers. ,,We hebben jongens van 15 die uit het kartcircuit komen en verder willen; het Max Verstappenverhaal. Maar we hebben ook een man van 65 gehad die het papiertje gewoon wilde halen.’’ De raceacademy heeft de cursusdagen (7 maal per jaar) goed gevuld. ,,Het lijkt alsof de autosport meer geaccepteerd wordt. Vroeger werd er argwanend naar gekeken, maar de autosport ontwikkelt ook veiligheidsconcepten en doet aan duurzame ontwikkeling. Zo’n Formule1-auto rijdt tenslotte op één tank. Er wordt techniek ontwikkeld zoals kleinere motoren en turbo die later weer in de gewone auto’s zitten’’, zegt Danny.

Anticiperen

Doordat je racet, word je een betere chauffeur. ,,Je leert anticiperen, wat er gebeurt als je echt heel hard remt, je weet hoe je een bocht moet nemen met de minste rolweerstand (van buiten naar binnen, naar buiten), je leert wat een auto doet als hij uitbreekt en om dat te corrigeren. Daar heb je in het verkeer ook wat aan. Er zijn ouders die een kind na het halen van het rijbewijs op een racecursus doen, zodat ze nog beter leren rijden.’’

Businessclub

Van Dongen en Koster hebben ook een businessclub waar vooral ondernemers lid zijn. Die rijden tien keer per jaar op verschillende circuits. Gentlemanrijders die er hun hobby van maken. De raceschool heeft al wel talenten ontwikkeld zoals Danny Kroes uit Haarlem (Formule IV) en Daan Meijer uit Hoofddorp (Supercar challenge).

Zie www.dutchracedriver.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.