Ex-profs Haarlem voetballen bij DSK

Arnold Aarts
Haarlem

Haarlem-supporters die hun voormalige helden nog eens willen zien voetballen, kunnen zaterdag hun hart ophalen bij DSK. Ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe kunstgrasveld speelt Oud-Haarlem om acht uur ’s avonds een wedstrijd tegen Oud-DSK.

Bij Haarlem doen in ieder geval mee Piet Keur (topscorer aller tijden van de roodbroeken), Joop Böckling, Marcel Liesdek, Aad Mathot, Dennis Iliohan, Rini van Roon en Bennie Blikslager. De wedstrijd duurt twee keer een half uur.

Het oude kunstgrasveld was volgens DSK-secretaris Erik van der Schrier hard aan vervanging toe. Het was in de zomer van 2009 neergelegd, tegelijk met de oplevering van het nieuwe complex.

Door Samenspel Kampioen kreeg destijds een nieuwe kantine en nieuwe kleedkamers. Aan de randen van de accommodatie op de grens van Parkwijk en de Amsterdamse Buurt verschenen twee appartementengebouwen, de Flank en de Spits.

Van der Schrier: ,,Normaal moet kunstgras acht tot tien jaar meegaan, maar ons veld was echt helemaal op. Het leek net schuurpapier. We hebben natuurlijk maar één veld, dus het slijt sneller dan bij andere clubs. En de kwaliteit van kunstgras was destijds slechter dan tegenwoordig.’’

Het nieuwe veld werd een maand geleden in gebruik genomen. Bij DSK schrokken ze zich wild toen het afgelopen zondag door de vele regenval onbespeelbaar was, waardoor het bekerduel met Schoten moest worden afgelast. Het bobbelde alle kanten op.

Van der Schrier: ,,Dat was een rare gewaarwording. Net een nieuwe mat en dan dit soort problemen. We hebben maandagochtend ook meteen de mensen van SRO erbij gehaald, maar die vertelden dat het geen kwaad kon. Er ligt namelijk een heel vettige laag onder, die in het begin weinig water doorlaat. Als die laag een paar keer goed doorweekt is geweest, heb je er geen last meer van.’’

Meer nieuws uit Sport