Haarlem Hopper stopt ermee

Archieffoto

Archieffoto

renee de borst
haarlem

Onder het motto beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald, stopt de Haarlem Hopper met onmiddellijke ingang. Na acht weken verdwijnen de wachtende busjes uit het stadsbeeld. De (tijdelijke) pendeldienst kampte vooral de laatste weken met dalende bezoekersaantallen, zo meldt de gemeente in een persbericht.

Met een grote publiciteitscampagne lanceerde de gemeente in samenwerking met ondernemers rond de Appelaar begin maart de Hopper. De pendeldienst werd ingezet in de strijd tegen de - na de brand in de parkeergarage - teruggevallen omzetcijfers bij ondernemers en dan vooral bij de horeca in de binnenstad.

De pendeldienst – steeds op donderdag, vrijdag en zaterdag verzorgd door drie gehuurde busjes – werd niet erg populair. De busjes stonden meer op gebruikers te wachten dan andersom. Centrummanager Fred Postma: ,,Aanvankelijk werd er redelijk gebruik van gemaakt. De laatste weken zien we een gestage daling van het aantal reizigers. Oorzaken zijn een betere bekendheid van parkeergarage De Raaks en het mooie weer. Bezoekers vinden het niet erg om in de zon een extra stukje te lopen.’’

In de politiek ontstond ook gemor over de pendeldienst en dan vooral over de hoge kosten – in totaal zo’n veertigduizend euro – in deze tijd van bezuinigingen. De bedoeling was dat de pendeldienst tot de ingebruikname van De Appelaar – half juni – in gebruik zou zijn. Bij de gemeente was gistermiddag niemand bereikbaar die kon vertellen of, en zo ja, in hoeverre het afblazen van de Hopper de kosten drukt.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.