Koepelconcert met Haarlemse Viooldiva’s en Cantorij Oude Baaf

Bach in de Bajes 1© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Leontien van Engelen
Haarlem

Het hing al in de lucht na het eerste Koepelconcert dat in april werd gegeven door de Haarlemse Viooldiva’s Suzanne Groot en Maria Eldering: er zouden meer concerten volgen.

Woensdag 5 juli gaat dat gebeuren. Opnieuw treden beide Haarlemse violistes op in de voormalige Koepelgevangenis in Haarlem onder de titel Bach in de Bajes 2.

Werden ze bij het eerste concert aan het slot bijgestaan door singer-songwriter Yorick van Norden, nu is het de beurt aan de Cantorij van de Grote of St. Bavokerk onder leiding van Anton Pauw. Op het programma staan werken van Bach, Mozart, Bruckner en Gjeilo.

Het concert begint om 21.00 uur, inloop vanaf 20.30 uur. Entree 5 euro, duur van het concert ongeveer drie kwartier. Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.opendekoepel.nl/concert. Er zijn 500 plaatsen beschikbaar. Het eerste concert was binnen enkele dagen uitverkocht waarna een wachtlijst werd aangelegd. Ook die mensen konden uiteindelijk na toestemming van de brandweer het optreden bijwonen, waardoor bij het eerste concert een kleine 700 belangstellenden waren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.