Haarlemse drugsrape ’zeer ernstig’

Jacob van der Meulen
Haarlem

De vergiftiging van twee vrouwen, afgelopen weekeinde in Haarlem, leidde tot zeer ernstige gedragsverschijnselen. Dat maakte de politie dinsdag bekend. Beiden hebben aangifte gedaan.

Een 23-jarige Haarlemse en een 20-jarige vrouw uit IJmuiden werden in de nacht van zaterdag op zondag met spoed overgebracht vanuit café Murphy’s naar het Spaarne Gasthuis.

(Lees hier: Bezoekers Haarlems café na drugs in ziekenhuis)

De vrouwen waren onwel geworden en vertoonden agressief en onberekenbaar gedrag. Beiden bleken zulke ernstige gedragsverschijnselen te vertonen, dat zij door meerdere politiemensen en hulpverleners in bedwang moesten worden gehouden.

De vrouwen werden met spoed opgenomen in het ziekenhuis en mochten zondagochtend na behandeling weer naar huis toe.

De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van deze incidenten. De vrouwen zijn gehoord en zij hebben beiden inmiddels aangifte gedaan.

Een van de vrouwen heeft tegenover deze krant verklaard dat een onbekende de drug flakka in hun drankjes moet hebben gegooid. De omschreven gedragsverschijnselen komen wel met die verklaring overeen.

Het Spaarne Gasthuis wil niets over de aard van de intoxicatie verklaren. ,,Wij zien door het jaar heen patiënten met intoxicatie. In het belang van de privacy van onze patiënten kunnen wij als ziekenhuis hierover verder geen informatie geven’’, aldus een woordvoerder.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.