Toch veiling horecapand Vreeburg Bloemendaal

Links horecapand Vreeburg, rechts voormalig restaurant Terra.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Margot Klompmaker
Bloemendaal

De executieveiling van Grand Café Vreeburg in Bloemendaal gaat toch door.

Vorige week was eigenaar Gerard van der Veldt nog optimistisch om het pand te kunnen verkopen voordat het ultimatum van zijn bank zou aflopen. Maar dat is niet gelukt.

Dat betekent dat het horecapand aan het Kerkplein met casco-appartementen erboven 16 februari zal worden geveild bij BOG-Auctions. Maar de zaak kan al eerder beklonken zijn omdat er tot en met vandaag onderhandse biedingen kunnen worden uitgebracht.

De zaak wordt verkocht omdat de bank geld wil zien van Van der Veldt. Met name de slepende verbouwing van de feestzaal boven de zaak tot appartementen heeft de horeca-ondernemer goudgeld gekost. De bank wil hem niet langer krediet verlenen.

Geinteresseerd

Er zijn in elk geval twee geïnteresseerden. De eerste is Henny Dobbelaar, Van der Veldts buurman, wijnhandelaar uit Aerdenhout. Hij heeft al een deel van het pand in bezit: voormalig restaurant Terra, naast Vreeburg. Hij heeft wel zin in het hele pand en wil zelfs in een van de appartementen gaan wonen.

Andere serieuze kandidaat is Rieuwert van Bodegraven, vastgoedman uit Amsterdam.

Beslag

Beiden hebben het afgelopen jaar geprobeerd het pand van Van der Veldt te verwerven. Dobbelaar claimt dat Van der Veldt met hem een overeenkomst heeft gesloten, hetgeen deze ontkent.

De horecabaas wil liever verkopen aan Van Bodegraven. Maar omdat Dobbelaar voet bij stuk houdt en zelfs beslag heeft laten leggen op het pand van Van der Veldt, kan niemand een kant op en loopt het nu uit op een rechtszaak en een veiling.

Van der Veldt wacht de zaken af, zegt hij. Hij heeft niet het idee dat dit het einde is van zijn goed lopende horecazaak. ,,Vreeburg blijft gewoon bestaan. We gaan door.’’

Ontruiming

Maar in de veilingvoorwaarden staat wel een bepaling die tot nadenken stemt: ,,De schuldenaar is verplicht voor de aanvang van de veiling het pand geheel te ontruimen en ter vrije beschikking van de koper te stellen.” Als dat maar goed gaat voor Vreeburg.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.