Gezocht: regionale amateurkoren met ouderen zonder podium-angst

Hendrik Groen

Hendrik Groen© Illustratie Victor Meijer

Leontien van Engelen
Haarlem

De bestseller ’Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken’ over de 83¼ jarige bejaarde in een Amsterdams verzorgingshuis, wordt niet alleen bewerkt tot een televisieserie, maar er wordt ook een theaterstuk van gemaakt.

Die theaterversie is vanaf eind november tot en met april te zien in theaters in het hele land, waaronder een aantal in deze regio. Voor de voorstellingen is producent Bos Theaterproducties op zoek naar regionale amateurkoren die mee willen spelen in het stuk. Het repertoire bestaat uit acht oud-Hollandse liedjes, klassiekers als ’Hoeperdepoep zat op de stoep’ en ’Och was ik maar bij moeder thuis gebleven’. Het is de bedoeling dat de liedjes met de eigen koordirigent ingestudeerd worden. Op de avond zelf is er voorafgaand aan de voorstelling nog een laatste repetitie.

Er zijn een paar voorwaarden verbonden aan deelname: omdat het stuk zich afspeelt in een bejaardenhuis mogen de koorleden niet jonger zijn dan 65 jaar. Het koor moet uit ongeveer 15 personen bestaan én - belangrijk - mag natuurlijk geen podiumangst kennen.

Jonge acteurs

De hoofdrollen in deze theaterproductie worden verrassend genoeg gespeeld door jonge acteurs. Zo speelt Beau Schneider (bekend van GTST) de titelrol en is Plien van Bennekom (van Plien en Bianca) te zien al strenge directrice.

’Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken’ wordt voor omroep MAX bewerkt tot een televisieserie. Vanaf eind oktober zijn onder anderen Kees Hulst, André van Duin en Olga Zuiderhoek in deze twaalfdelige serie te zien.

Voorstellingen

Het theaterstuk wordt in de regio opgevoerd op 29 november in De Meerse in Hoofddorp (try-out), 17 maart 2018 in het Kennemer Theater in Beverwijk en op 20 maart in de Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden.

Geïnteresseerde koren kunnen zich aanmelden via een mail naar

hendrikgroen@bostheaterproducties.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.