Emmer vol met ellende

Monne Reitsma
Haarlem

Wie dacht dat EDO alle ellende wel zo’n beetje over zich heen had gehad, heeft het mis. Zondag verloren de Haarlemmers door een buitenspeldoelpunt in blessuretijd. En bijna traditioneel kreeg EDO twee dubieuze rode kaarten voorgeschoteld.

,,Ik had het vorige week over een gifbeker die leeg moest’’, aldus trainer Roy van der Mije. ,,Ik heb mij vergist. Het is een emmer.’’

Zijn opmerking was niet jolig bedoeld. Veel dramatischer kun je het namelijk niet krijgen. Van der Mije staarde vol ongeloof naar het inmiddels verlaten speelveld. ,,Een doelpunt dat geen doelpunt is. En een scheidsrechter die de wedstrijd totaal niet aanvoelt. Dat zal er wel bijhoren wanneer je op de laatste plaats staat.’’

Conclusie

Zijn conclusie dat de wedstrijd geen winnaar had verdiend, werd door iedereen beaamd. Zowel EDO als Hercules maakte er een potje van. Geen bal kwam goed aan, iedere combinatie liep spaak en schoten op doel waren er al helemaal niet.

Zelfs een overtuigd vegetariër zou zich bekocht gevoeld hebben. Het was vlees noch vis. En dan ook nog eens smaakloos. ,,We probeerden meer vanuit de organisatie te spelen maar waren aan de bal te onrustig’’, verklaarde Van der Mije. ,,Als we al een kansje kregen kwam dat door een individuele actie.’’

Niets

EDO mocht zich lange tijd ’optisch’ de minst slechte ploeg noemen. Hercules bakte er helemaal niets van. ,,We hebben iemand in de spits staan die daar nog nooit heeft gespeeld’’, aldus een meegereisde Utrechtse supporter. ,,Op de bank zitten wel twee spitsen maar die kunnen er helemaal niets van.’’

Beide ploegen leken het voorbeeld te volgen van de pupil van de week. Ook hij leek in eerste instantie niet te weten waar het doel stond en dribbelde richting zijlijn. Maar hij scoorde uiteindelijk wel en dat kon van EDO niet worden gezegd.

De enige fraaie doelpoging kwam op naam van Barry Tjeertes die tien minuten voor tijd de bal zo’n beetje vanaf de middenlijn rakelings over het Hercules-doel lobte.

Wat doe je nou?

EDO speelde toen alweer met tien man nadat Nordin Dibi de rode kaart had gekregen. Het was begrijpelijk dat alles en iedereen van EDO die uitsluiting betwistte. Dibi riep luid hoorbaar: ’Scheids, wat doe je nou?’. Het kwam hem op een gele prent te staan.

Hercules-speler Nathan Bijl was er als de kippen bij om te melden dat Dibi al geel had gekregen. De scheidsrechter checkte daarop zijn administratie en trok rood.

Het werd alleen maar erger voor de thuisploeg. Hercules besloot in de slotfase de stoute schoenen aan te trekken door er een offensiefje uit te persen. De in buitenspelpositie staande invaller Luuk Baas verschalkte daarop in blessuretijd Kenny Heemskerk: 0-1.

Dat de protesterende aanvoerder Dennis Dinkgreve na het laatste fluitsignaal zijn tweede gele kaart kreeg, was niet alleen tekenend voor de wedstrijd maar ook voor de dramatische situatie waarin EDO momenteel verkeert.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen