Vega Ikea balletjes 

Janneke van Beusekom

Vroeger -als in: toen ik nog vlees at- hoorde bij een Ikea-bezoekje standaard ook een bordje ‘Zweedse gehöktbölletjes’. Heerlijk vond ik ze. Sinds ik vegetariër ben, hoef ik niet zo nodig meer naar het restaurant van het concern. Het alternatief (kleffe pasta onder andere), laat ik liever links liggen.

Maar er is goed nieuws voor vegetarische Ikea-fans: er zijn nu ook vega-balletjes! Gemaakt van uien, salie, boerenkool, koren, doperwten, wortel en kikkererwten. Klinkt goed toch? En altijd leuk wanneer een groot concern ook aan de vegetariërs denkt. Daarover gesproken; wanneer komt de groenteburger terug in het assortiment McDonalds Santpoort (voor mij dichtstbijzijnde filiaal)?

Op de Facebookpagina van Ikea staat een video waarin een ‘testteam’ de balletjes proeft (zie hieronder). Vol lof natuurlijk. Maar uiteraard is een eigen onderzoek betrouwbaarder. Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest ze te proeven. Maar wanneer ik er ben, ga ik zeker weer eens ouderwets aan een bordje Zweedse balletjes.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.