Pioniers wint van Pirates

Monne Reitsma
Haarlem

De punten waren donderdagavond schaars bij de start van het tweede drieluik in de play-offs in de hoofdklasse honkbal. Corendon Kinheim ging in Rotterdam met 1-2 onderuit terwijl Vaessen Pioniers met dezelfde cijfers in Amsterdam de winst pakte bij Pirates. In beide gevallen was een verlenging noodzakelijk.

Kinheim opende donderdag in de eerste slagbeurt tegen Neptunus de score. Bryan Engelhardt sloeg Jeffrey Arends binnen. Neptunus kwam in de derde inning op gelijke hoogte. Die 1-1 stand bleef tot aan de tiende inning staan. Kinheim verzuimde in die verlenging te scoren. Neptunus sprong beter met de mogelijkheden om en zag Urving Kemp het winnende punt maken na een hit van routinier Railey Legito.

In Amsterdam produceerde Pioniers slechts drie hits in acht innings op het werpen van international Kevin Heijstek. Dat was te weinig om te scoren. Ricardo Hernandez kreeg meer klappen te verwerken maar zag alleen Michael Duursma in de zevende inning het thuisrubber passeren. Hernandez kreeg in die slagbeurt drie van zijn in totaal negen honkslagen tegen.

Op Heijsteks opvolger Daan Hendrix scoorde Pioniers in de negende inning de gelijkmaker. Danny Rombley kwam met vier wijd op de kussens en stal vervolgens het tweede honk. Hij werd daarvandaan binnengeslagen door Vince Rooi.

Omdat Pirates in de gelijkmakende slagbeurt niet wist te scoren was ook in Amsterdam een verlenging nodig. Daarin namen de Hoofddorpers een voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven.

Aankomend weekeinde treffen de vier sterkste ploegen van Nederland elkaar opnieuw. Zondag wordt in Haarlem en Hoofddorp gespeeld. Het duel van Pioniers tegen Pirates begint in verband met televisieregistratie al om 13 uur. De afgelopen dagen steeds afgelaste ontmoeting tussen Pioniers en Neptunus is nu vastgesteld voor dinsdag 26 augustus in Hoofddorp. Twee dagen later spelen Kinheim en Pioniers in Haarlem tegen elkaar.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen