Onrust in Bennebroek door branden(video)

margot klompmaker
bennebroek

De Bloemenbuurt (Bloemhof) in Bennebroek wordt geteisterd door brandstichtingen in tuinen. De schrik zit er zo in dat sommige mensen uit voorzorg hun heg kortwieken. Zeker nu afgelopen weekeinde opnieuw een heg in de Tulpenlaan is afgefikt.

Wie de branden aansteekt is niet bekend. Sommige bewoners wijzen naar een groep jongeren die regelmatig in de buurt rondhangt. Anderen lijkt dat onwaarschijnlijk omdat de jongeren daarmee hun eigen glazen zouden ingooien. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De afgelopen weekeinden zijn er minstens zes branden geweest in tuinen van Bloemhof. Afgelopen zaterdagnacht gingen een heg en tuinmeubelen aan de Tulpenlaan in vlammen op. Ook een geparkeerde auto raakte beschadigd. Bij het Anemonenplein waren een schommel en chemisch toilet doelwit. Boze buurtbewoners gingen verhaal halen bij een aantal jongeren dat op het bruggetje stond. ,,Het liep gelukkig niet uit de hand, maar je kunt wachten op de eerste klappen’’, vertelt een bezorgde Bennebroeker. ,,Mensen zijn de onrust zat.”

De gemeente Bloemendaal laat weten dat bewoners de gemeente kunnen bellen als er behoefte is aan een bijeenkomst over de problemen. Voorlopig ziet de buurt geen andere oplossing dan de tuinheg kortwieken of ’s avonds kletsnat spuiten. Een Bennebroeker: ,,Ik ben als de dood. Ik durf in het weekeinde niet eens mijn kleinkind hier te laten logeren.”

het complete verhaal in de krant van dinsdag

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.