Kermiswereld rouwt om dood Magda (19)

VIJFHUIZEN

Ze was een echt kermiskind. Geboren en getogen tussen het spookhuis en de racebaan. De 19-jarige Magda Sipkema overleed zondag en liet de Nederlandse kermiswereld achter in diepe rouw.

Op het druilerige kermisterrein van Fun Future op het voormalig Floriandeterrein bij Vijfhuizen hangt een verdrietige sfeer. Niet door de aanhoudende motregen, maar door de dood van geliefde kermisdochter Magda.

Hoewel de muziek uit de speakers knalt en de de botsautootjes gewoon botsen, hebben de attractiehouders er geen plezier in. ,,Magda was echt ons meissie’’, zegt haar tante Wies van der Zande. ,,Vrolijk en zo lief. We voelen ons echt verschrikkelijk.’’

Bij de Grandprix, de race-attractie van de vader van het meisje, is een altaartje ingericht. Tientallen kinderen hebben knuffels en bloemen neergelegd aan de voet van een groot portret van de kermisdochter.

Magda was al lange tijd ziek. Toen ze zeventien was, werd bij haar darmkanker geconstateerd. Een agressieve vorm, waardoor ze de afgelopen anderhalf jaar vaker in het ziekenhuis was dan thuis. Zondagavond namen haar ouders haar mee, om afscheid te nemen van vrienden en familie. ,,Het was zo’n bijzondere meid’’, zegt haar oom Paul. ,,Wees lief voor elkaar, zei ze op het laatst.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.