VVD Hillegom wil meer ruimte voor terrassen

Een terras aan de Hoofdstraat.

Sjaak Smakman
Hillegom

De Hillegomse VVD wil dat terrassen langer open mogen blijven dan nu, maar krijgt daar vooralsnog weinig steun voor. ,,Daar zitten de nodige haken en ogen aan’’, reageerde burgemeester Arie van Erk. En ook D66’er Sander Boschma liet meteen weten dat dat geen kwestie is om ‘even tussen neus en lippen door te regelen’.

VVD’er Jan Bommel kaartte de kwestie donderdag aan. De Hillgomse terrassen mogen in de zomermaanden juni, juli en augustus tot elf uur open blijven en in de rest van het jaar tot tien uur.

Binnen mogen horecazaken tot een uur ’s nachts open blijven. Kan dat niet ruimer, desnoods in de vorm van een proef, vroeg hij zich af.

Ruimere openingstijden leiden al snel tot overlastklachten van omwonenden en daarom loopt Van Erk er niet meteen warm voor.

Voor een onderzoek naar de behoefte aan ruimere openingstijden, zoals Bommel opperde, voelt hij eveneens weinig: ,,Als je vanuit de gemeente en onderzoek gaat doen, wek je de indruk dat daar als gemeente wel voor voelt. Laat ondernemers of het horecaplatform zich maar melden als de behoefte aan ruimere openingstijden breed leeft.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.