Pioniers blijft in hoofdklasse spelen

Theo Plasschaert
Hoofddorp

Hoofdklasser Hoofddorp Pioniers zal hoe dan ook deelnemen aan de honkbalcompetitie als deze in april van start gaat. Alleen is nog niet duidelijk met welke spelers dat precies zal gaan gebeuren.

Hoewel al langer bekend was dat hoofdsponsor Vaessen het contract niet zou verlengen, mocht dit bericht in overleg met de voormalige sponsor pas officieel op 1 januari van dit jaar naar buiten worden gebracht. ,,We hebben daarmee toch wat tijd verloren, want de speurtocht naar een nieuwe hoofdsponsor heeft tot op dit moment nog niets opgeleverd,” zegt technisch manager Roger Kops. ,,Daarom zijn we ook een actie gestart om sponsoren van 500 euro te zoeken. Om een start te kunnen maken met een hoofdklasse waardig team, hebben we er toch wel zo’n honderd nodig en dan ben je er eigenlijk nog niet. We hebben op dit moment een stuk of zeven toezeggingen en ook onze ’club van Honderd’ is een actieve zoektocht naar geldschieters begonnen.”

Afspraak

Op papier heeft de Hoofddorpse club voor komend seizoen een heel aardige selectie maar met alle spelers is de afspraak gemaakt dat ze alsnog weg mogen indien er begin april onvoldoende geld bijeen geharkt is. De vraag is alleen naar welke club deze spelers moeten uitwijken, want iedereen zit dan volop in training en heeft zijn selectie in principe op orde.

Kops: ,,Als er daardoor toch gaten vallen in onze groep, vullen we die aan met spelers uit lagere teams en ga ik ervan uit dat we met een noem het maar B-team starten aan een overgangsjaar. Er zal dit seizoen na het terugtrekken van Kinheim toch geen enkele club degraderen en dan zijn we weer een jaar verder. Helemaal terugtrekken vind ik ook geen optie omdat je dan volgens de regels van de bond weer helemaal onderaan moet beginnen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal