Een 'blogging dinosaur' van 25

Yara Michels (r) met 'collegablogger' Ivania Carpio.

Nanska van de Laar

De inmiddels 25-jarige Michels is hard op weg de wereld te veroveren. Vijf jaar geleden begon ze, zoals heel veel andere jonge vrouwen met een passie voor mode, een persoonlijke style blog – This chick’s got style. De naam bleek geen loze kreet: al heel snel hoorde ze tot de meest populaire blogs van Europa – en inmiddels heeft ze honderdduizenden en misschien zelfs miljoenen trouwe (voornamelijk) lezeressen over de hele wereld.

Zoals ook steeds vaker gebeurt werd Michels opgepikt door de mode-industrie: uitnodigingen voor modeshows, fashion-events, samenwerkingen met merken als H&M en Chanel. Maar ook een vaste plek in Elle magazine, en een graag geziene speaker op evenementen. Want het gaat misschien wel allemaal om het uiterlijk – Michels heeft naast ’style’ ook een behoorlijke inhoud. Ze studeerde communicatiewetenschappen en schreef een boek over marketing (’Focus op Fans’).

Stijl-posten

Het succes is de jonge blogster niet naar het hoofd gestegen: ze deelt haar opgedane ervaringen en kennis graag met haar achterban. Bijvoorbeeld met een ’Blog class event’ – waar ze haar publiek de fijne kneepjes van het persoonlijke stijl-posten leerde.

Inmiddels lanceerde ze haar eigen, op jonge ondernemende vrouwen gerichte website Chapter Friday, ’een gids naar een geweldig en succesvol leven’. Michels beschrijft het als een online toolkit waar ze met haar lezeressen alle lessen deelt die ze de afgelopen jaren in de creatieve industrie heeft geleerd, en waar iedereen die het op een of andere manier in de modewereld wil maken iets aan heeft. ,,Je vindt er inkijkjes achter de schermen en ik deel geheimen uit de wereld van de mode, schoonheid en lifestyle die normaal gesproken online moeilijk te vinden zijn.”

Veranderend vrouwbeeld

Voor Michels is mode een manier om zich uit te drukken – om te laten zien hoe ze zich voelt. Maar tegelijk ziet ze er een afspiegeling in van de samenleving: een reflectie op een steeds veranderend vrouwbeeld. In het geval van Michels is dat vrouwelijk en stoer, sexy en professioneel, casual en chique. Een vrouw die weet wat ze wil en zorgt dat ze het krijgt. De Bloglovin’ Award (voor nieuwkomer van het jaar) die ze begin september tijdens de New York Fashion Week kreeg uitgereikt, vormt een voorlopig hoogtepunt in haar loopbaan. Al zei ze dat ze zich inmiddels al een ’blogging dinosaur’ voelde, de (mode)wereld gaat nog heel veel meer horen van Yara Michels.

www.chapterfriday.com

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.