Restaurant Upstairs boven Sylvia’s Leeuwtje

Chef-kok Richard Lens en horecaondernemer Sylvia Potman in restaurant Upstairs.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

De bovenverdieping van Brasserie Café Sylvia's Leeuwtje gaat vanaf woensdag verder als restaurant Upstairs.

Het wordt het domein van chef-kok Richard Lens. Hij is nu ook al verantwoordelijk voor de keuken van Sylvia’s Leeuwtje. Beneden kan ook in de toekomst nog gegeten worden, maar dan alleen simpelere gerechten als een sateetje met patat en borrelhapjes.

Op de begane grond is alleen nog plateservice, oftewel al het eten op één bord, vertelt Sylvia Potman, de vrouw achter Sylvia’s Leeuwtje.

Luxer

Boven, waar vanaf woensdag plek is voor 36 gasten, is de menukaart ’luxer’. ,,Meer keus, duurdere wijnen en aparte gerechten’’, aldus Potman. Lens omschrijft het als ’de Franse keuken met een Nederlands tintje’.

Op de kaart staan voorgerechten als een vispalet en pikante knoflookgamba’s. Hoofdgerechten zijn onder meer gemarineerde dorade à 19,50 euro en gebraden poussin met dragonsaus voor 17,50 euro.

Volgens Potman gaan een à-la-carte-restaurant en luidruchtige borrelaars niet samen. De bovenverdieping van Sylvia’s Leeuwtje werd weinig gebruikt. Een prima plek om een wat chiquer restaurant te vestigen, bedachten Potman en Lens. Zij is zijn werkgever, maar ze gaan met elkaar om als zakenpartners.. ,,Hij is ook m’n klankbord.’’

Chiquer

Chef-kok Lens denkt dat Upstairs in een behoefte voorziet. Nieuw-Vennep kan wel een wat chiquer restaurant gebruiken, stelt hij. Daarvoor moeten eters nu nog naar Hoofddorp of Lisse, zegt-ie.

De bovenverdieping, die veel weg had van een bruine kroeg, heeft een wat lichtere uitstraling gekregen. Maandagmiddag hoeven alleen nog wat kleine klusjes te worden geklaard. Zo moeten de stoelpoten nog worden voorzien van doppen. Het is vanaf woensdag niet alleen een restaurant, maar ook de plek waar een verjaardag kan worden gevierd of een high tea kan worden gehouden.

Door boven een à-la-carte-restaurant te vestigen, wordt het beneden meer een kroeg, denkt Potman. Het is haar plek. ,,De natte kant, dat is echt mijn ding.’’ Potman zit met Sylvia’s Leeuwtje sinds de zomer in het huidige pand, voor die tijd zat ze een paar panden verderop.

Groot feest

Ze is van plan beneden in de horecazaak aan het Venneperplein meer evenementen te houden. Zo belooft ze twee keer per maand een groot feest met dj’s of zangers, waarbij ook de achterruimte wordt gebruikt.

Ook zal de horecazaak eens in de drie maanden de plek zijn voor een groot artiestengala. Op zaterdag 18 februari is Sylvia’s Leeuwtje het decor van een après-ski-party, inclusief sneeuwmachines, belooft Potman.

Ze wil voor ’meer reuring’ zorgen in Nieuw-Vennep. De horecaondernemer gaat daarom vaker samenwerken met Tim Johnson en René Witjes. Zij zijn ook wel bekend onder de naam ’Gier&Gaar draaien door’. Op kerstavond zetten zij Sylvia’s Leeuwtje al op z’n kop met een après-ski-feest met onder anderen Dries Roelvink.

Restaurant Upstairs is op woensdag tot en met zondag geopend tussen 17 en 22 uur.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.