Gratis luilak-tosti’s bij De Lans

Gratis luilak-tosti’s bij De Lans. Foto: ANP

Gratis luilak-tosti’s bij De Lans. Foto: ANP

Redacteur Haarlem
hoofddorp/nieuw-vennep

De Lans biedt gratis tosti’s, beginnende dj’s laten hun skills horen bij De Stip en in De Boerderij wordt het Leipe Luilak. Door heel Haarlemmermeer worden vrijdagavond en -nacht activiteiten op poten gezet die de jeugd tijdens luilak van de straat houden.

Kinderen tussen de 10 en 13 jaar kunnen 's avonds al terecht bij Wijkgebouw De Boerderij in de Hoofddorpse Lutulistraat. Dresscode van de Frissco Leipe Luilak is ’leip’. De entree bedraagt 2,50 euro en voor dat geld krijgt de feestvierder een gratis beker limonade. Het feest duurt van 20 tot 23 uur.

Bij het Hoofddorpse jongerencentrum De Lans wordt op luilakochtend, van 5 tot 8, een TWH Beatz-feest gehouden. De tosti’s zijn gratis en de dj draait Top 40, bubbling, RnB, reggaeton en house. Het feest is bedoeld voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar.

Bij De Stip in Nieuw-Vennep wordt van 21 tot 3 uur een evenement gehouden met verschillende dj’s. Van 21 tot 23.30 uur is het Stuck-feest, dat bedoeld is voor jongeren tussen de 13 en 16 jaar. Van 0.30 tot 3 uur laten beginnende dj’s hun skills horen aan het publiek van 15-plussers.

Jongerencentrum De Basis in Zwanenburg is vanaf 23 uur de hele nacht open. Tieners tussen de 11 en 17 jaar kunnen hier onder meer een lasergameparcours afleggen en film kijken. Om 7 uur wordt het luilakfeest afgesloten met een ontbijt.

De politie ziet extra toe op de naleving van de luilakregels. Tussen vrijdag 22 uur en zaterdag 7 uur is het jongeren verboden met artikelen als eieren, boter en mayonaise over straat te gaan. Wie toch voor rotzooi zorgt, wordt doorverwezen naar Halt voor een taakstraf.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.