Stadspark Hoofddorp proefproject participatie

Bart Boele
Hoofddorp

De nieuwe participatie in Haarlemmermeer betreft het gebied rond Beukenhorst-West, het Wandelbos en de Fruittuinen in Hoofddorp. De gemeente wil dit groengebied grondig opknappen om een soort groene corridor tussen station en centrum te creëren.

,,We willen het gebied beter vormgeven op een manier dat alle betrokkenen daar een goed gevoel bij hebben’’, aldus Steffens. Zij wil alle betrokkenen vanaf het begin betrekken bij het maken van plannen.

De gemeente is daar al mee begonnen. Eind vorig jaar werd een wandeling door het gebied gehouden waar alle betrokkenen aan deel konden nemen. Begin dit jaar is een startbijeenkomst geweest van de ’open planprocedure’.

Helemaal vlekkeloos is het project niet gestart.

'Buiten spel'

De Belangengroep Stadspark Hoofddorp voelt zich in elk geval in het begin van dit participatietraject bepaald niet gehoord. Daags na de startbijeenkomst stelde de groep in een verklaring dat het groen behouden en opwaarderen ’wordt gezien vanuit verschillend perspectief, waarbij economische belangen bij de marktpartijen de boventoon hebben. Waarmee de gemeente de bewoners als participant in de ontwikkeling buiten spel zet’.

De Belangengroep streeft naar in elk geval het behoud van het Wandelbos en de Fruittuinen in het stadspark. Vanuit het raadhuis werd gemeld dat de Belangengroep wordt uitgenodigd voor een gesprek. De Belangengroep heeft gemeld dat B en W welkom zijn voor een gesprek. Of de partijen elkaar op inhoud zullen vinden blijft even afwachten, maar er is in elk geval een wederzijdse bereidheid tot een gesprek.

Meer nieuws uit HD

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.