Jack van der Hoek nieuwe gedeputeerde voor D66 Noord-Holland

Annalaura Molducci
Haarlem

Jack van der Hoek is een waardig opvolger van de vorig  jaar opgestapte gedeputeerde Ratph de Vries. Dat zegt Ilse Zaal, fractievoorzitter van D66 Noord-Holland.

,,Van der Hoek heeft veel kennis en ervaring. Hij heeft zich in Haarlem meer dan bewezen. Wij hebben er het volste vertrrouwen in dat hij verder inhoud gaat geven aan de voor D66 belangrijke beleidsterreinen", zegt fractievoorzitter Ilse Zaal.

Van der hoek is blij met zijn voordracht als gedeputeerde voor D66. Hij is dankbaar dat hij het vertrouwen krijgt van de Statenfractie. ,,Het geeft me een unieke kans na in totaal 7,5 jaar wethouderschap, mijn kennis en ervaring voor ionze provincie in te zetten. Ik verlaat het Haarlemse bestuur met een goed gevoel over de afgelopen jaren en met veel herinneringen."

De Haarlemse D66-fractievoorzitter Dilia Leitner vindt het jammer dat Van der Hoek gaat. ,,We nemen met pijn in hart afscheid van Jack van der Hoek." D66 is wel blij een ervaren bestuurder te mogen leveren aan de provincie. Volgens Leitner heeft Van der Hoek een  belangrijke bijdrage geleverd aan het goed laten verlopen v an de overdracht van zorgtaken van Rijk naar gemeente."

Ook heeft hij een nieuwe 24-uursopvang voor daklozen gerealiseerd en de basis gelegd voor de bouw van een nieuwe Duinwijck badmintonhal.

D66 gaat op zoek naar een opvolger,  Leitner vertrouwt erop dat er voldoende kandidaten te vinden zijn met een ruime bestuuurlijke ervaring. Leitner maakt zich geen zorgen over het vertrekken van ervaren bestuurders uit Haarlem. ,,De burgemeester blijft nog even zitten en de rest van het college is al halverwege de rit. We gaan op zoek naar een ervaren bestuurder voor Van der Hoek."

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.