HFC verdwaalt in het Groesbeekse Bos

Monne Reitsma
Groesbeek

Een dagje Groesbeek leverde HFC zondagmiddag een hoop nieuwe indrukken maar geen punten op. Aan de hand van de Mexicaanse uitblinker Santiago Palacios Macedo was De Treffers met 3-1 te sterk voor de Koninklijke.

Neem je de verkeerde afslag, dan zit je in Duitsland. Rijd je rechtdoor dan beland je in het Groesbeekse bos. Een bos waarin je, zoals HFC gisteren deed, zomaar kan verdwalen. Je moet er wat voor over hebben om het complex van De Treffers te bereiken.

Maar dan heb je ook wat. De accommodatie van de tweede club uit Groesbeek doet niet onder voor die van clubs uit de Jupiler League. Alleen de businessruimte van de club is bijna groter dan de clubhuizen van HFC en EDO bij elkaar.

Ook binnen de lijnen heeft de club zijn zaakjes goed op orde. De ploeg van trainer Tom Caanen knikkerde Telstar uit het bekertoernooi en bood een ronde later goed stand tegen NEC.

Smaakmaker

In de topklasse behoort De Treffers tot het rijtje titelkandidaten. Blikvanger dit seizoen is smaakmaker Santiago Palacios Macedo die op de bonnefooi naar Europa afreisde in de hoop te kunnen slagen als profvoetballer.

Vooralsnog gaat het hem goed af. ’Santi’ is topscorer van de topklasse en schoot zijn ploeg ook gisteren op voorsprong. Na een half uur keek HFC tegen een 2-0 achterstand aan toen Coen Maertzdorf alert reageerde na een corner. Hidde Prijs kopte een paar tellen later op aangeven van Donny Verdam de aansluitingstreffer in de touwen.

Gevaarlijk

HFC herpakte zich goed in de tweede helft maar kon niet meer dan een gevaarlijk schot van invaller Lionel Frederik overleggen.

De 3-1 was een typisch ’topklassedoelpunt’. De Haarlemse verdediging stond te dralen bij een vrije trap en kreeg meteen de deksel op de neus. Uit de snel genomen vrije trap besliste Palacios Macedo, wie anders, de wedstrijd.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen