Boekenweek: dichter en drie historici naar Hoofddorp

Boekenweek: dichter en drie historici naar Hoofddorp© ANP

Redacteur Haarlemmermeer
hoofddorp

Drie historici en één dichter komen in Hoofddorp op bezoek in het kader van de Boekenweek.

De 78e editie start zaterdag 16 maart en duurt tot en met zondag 24 maart. Het thema is “Gouden tijden, zwarte bladzijden” en verwijst naar de vaderlandse geschiedenis.

In schouwburg De Meerse vindt maandag 18 maart de landelijke presentatie plaats van de vijfde poëziebundel van Olaf Douwes Dekker: ’In het oog van de cycloon’, voorafgegaan door een inleiding van columniste Elsbeth Etty

Boekhandel Stevens krijgt dinsdag 19 maart Bart van der Boom op bezoek, winnaar van de Libris Geschiedenisprijs met ’Wij wisten niet van hun lot - Gewone Nederlanders en de Holocaust’. Hij komt vertellen over zijn onderzoek naar de vraag wat ’de gewone Nederlander’ in de bezettingstijd wist over de Holocaust. Hij heeft 164 dagboeken uitgeplozen en kwam tot de conclusie dat de gewone Nederlanders niet onverschillig stonden tegenover de vervolging en dat zij niet wisten dat de meeste Joden bij aankomst werden vermoord.

Een dag later wordt Eva Vriend geïnterviewd over haar boek ’Het nieuwe land’. Daarin geeft ze een kijkje achter de schermen van de selectiecommissie die bepaalde wie er in de Noordoostpolder mocht komen wonen. De chaos die de Haarlemmermeer een eeuw eerder had meegemaakt, moest zo worden voorkomen.

Beide avonden vinden plaats in de boekhandel (Nieuweweg 63 in Hoofddorp) en beginnen om 20 uur.

Ook dit jaar organiseren De Meerse en de bibliotheek een Literair Diner. Donderdag 21 maart schuift historicus Herman Pleij aan. Tussen de drie gangen vertelt hij over zijn werk en over de Nederlandse geschiedenis. Het diner start om 18.00 uur in De Meerse.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.